Club Brugge laat Noa Lang buiten selectie: 'Ik moest een signaal sturen'

Club Brugge laat Noa Lang buiten selectie: 'Ik moest een signaal sturen'

16-10-2022 18:54
35

Noa Lang schittert door afwezigheid in de Belgische topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht. Dat is volgens trainer Carl Hoefkens niet zonder reden: Lang heeft moeite met zijn reserverol.

Lang is niet geblesseerd, maar zit zondagavond ook niet op de bank bij Club Brugge. In België werd daardoor al de hele dag druk gespeculeerd over zijn afwezigheid. "Hij heeft het moeilijk met zijn nieuwe status", verklaart Hoefkens voor de aftrap bij Eleven Sports.

Lang is geen basisspeler meer en ontbrak ook tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid, waarin Club Brugge zich door een doelpuntloos gelijkspel plaatste voor de achtste finales.

Lang heeft het er moeilijk mee. "Ik heb daar ook begrip voor", zegt Hoefkens. "Hij zal in de toekomst nog belangrijk zijn voor ons, maar het was voor mij belangrijk om een signaal te sturen."

Of het ook tot een akkefietje tussen Hoefkens en Lang is gekomen, is niet bekend. De 23-jarige aanvaller speelde dit seizoen acht wedstrijden voor Club Brugge, waarin hij goed was voor één doelpunt en twee assists. Het WK met Oranje lijkt hij te kunnen vergeten.