VVCS wil in gesprek met Kökcü en El Yaakoubi: 'Dacht dat we verder waren'

VVCS wil in gesprek met Kökcü en El Yaakoubi: 'Dacht dat we verder waren'

17-10-2022 16:36
338

VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko wil in gesprek met aanvoerders Orkun Kökcü en Redouan El Yaakoubi. De middenvelder van Feyenoord en de verdediger van Excelsior weigerden de OneLove-band te dragen, tot verrassing van de Oekraïense oud-prof.

"Het is belangrijk dat we hierover blijven praten met z’n allen", zegt Levchenko tegen De Telegraaf. Hij wil contact zoeken met Kökcü en El Yaakoubi. "OneLove staat voor inclusiviteit en verbinding. We willen mensen hiermee aan elkaar koppelen, ongeacht religie, geaardheid, huidskleur, hoe je eruitziet, etcetera. Het doet me pijn als ik dit dan zie."

"Het is een teken dat er nog heel veel werk aan de winkel is, dat we nog steeds een groot probleem hebben in onze maatschappij. Ik dacht dat we met z’n allen al veel verder zouden zijn", aldus Levchenko, die namens de spelersvakbond contact houdt met de aanvoerders in het betaald voetbal. Kökcü stond de band bij Feyenoord eenmalig af aan Gernot Trauner, El Yaakoubi koos voor een alternatief met de tekst 'respect'.