'De Jong gaat nieuwe rol krijgen bij Barcelona door 'revolución' van Xavi'

'De Jong gaat nieuwe rol krijgen bij Barcelona door 'revolución' van Xavi'

19-10-2022 17:49
85

Xavi bereidt 'een revolutie' voor bij FC Barcelona, meldt AS. Volgens de Spaanse sportkrant gaat de coach zijn opstelling flink wijzigen. Zo lijkt het er onder meer op dat Frenkie de Jong op de plek van Sergio Busquets mag gaan spelen.

Barcelona heeft een verschrikkelijke week achter de rug, na duels met Internazionale (3-3) en Real Madrid (3-1 verlies). Champions League-uitschakeling dreigt voor de Catalanen, terwijl Real weer aan kop staat in La Liga. Xavi gaat daardoor ingrijpen voor de wedstrijd tegen Villarreal. De Spanjaard is in ieder geval van plan om Ousmane Dembélé, Raphinha en Busquets niet meer op te stellen in dat duel. Daarnaast zouden Alejandro Baldé en Sergi Roberto ook moeten vrezen voor hun plekje.

De wijzigingen lijken gunstig uit te gaan pakken voor De Jong. De Nederlander stond tegen Real Madrid al in de basis, maar lijkt tegen Villarreal meer teruggeschoven op het middenveld te mogen spelen. In een controlerende rol was De Jong ook op zijn best bij Ajax, al zal hij bij Barça de enige verdedigende middenvelder op het veld zijn. Dat was in Amsterdam niet het geval.

Ansu Fati, Ferran Torres en Gavi zullen ook blij zijn met de aanstaande wisselingen bij Barça. Naar verwachting mogen zij daardoor in de basis gaan starten. Volgens AS bestaat het Barcelona-middenveld tegen Villarreal dus uit Gavi, De Jong en Pedri.