'Overmars en Van der Sar zagen het echt in me zitten, maar Frank de Boer niet'

'Overmars en Van der Sar zagen het echt in me zitten, maar Frank de Boer niet'

20-10-2022 08:32
57

Sheraldo Becker speelde elf jaar in de jeugd van Ajax, maar van een doorbraak kwam het niet. Volgens de revelatie van Union Berlin had toenmalig trainer Frank de Boer geen vertrouwen in hem. Wrok koestert hij echter niet.

Becker sloot tijdens de voorbereiding aan bij het eerste elftal van Ajax na een jaar bij PEC Zwolle. "Dat ging prima. Vond ik, vond iedereen. Behalve de trainer blijkbaar, die wilde me weer naar Jong Ajax hebben. Marc Overmars zag het echt in me zitten, Edwin van der Sar zag het in me zitten. Maar Frank de Boer dus niet", vertelt de inmiddels 27-jarige vleugelspits aan Voetbal International.

Wedden

Meer odds

Overmars wilde met hem verlengen, maar Becker hield de boot af. "Ik heb hem gezegd dat zolang De Boer daar trainer was, ik toch geen kans zou krijgen. Zijn broer Ronald de Boer was mijn trainer. Die is nog met hem gaan praten, maar Frank wilde echt niet. Nee, dat snap ik natuurlijk niet. Ben het daar ook niet mee eens. Ik ben geen ja-knikker. In mijn tijd waren er daar veel van, ja-knikkers."

Dat hij nu alsnog succesvol is, is volgens Becker geen toeval. Hij ziet dat veel 'jongens van de pleintjes' hetzelfde pad bewandelen. "Die lijken misschien lastig, maar komen ook voor zichzelf op; iets wat je in het veld ook moet hebben. Veel jongens hebben de Arena nog gehaald, nadat ze werden weggestuurd. Dan kocht Ajax ze weer terug voor veel geld. Quincy Promes, Steven Bergwijn. Jongens die het voetbal op straat geleerd hebben. Zonder trainers of leiders die beslisten. Wij regelden het zelf. Dat zorgt voor spelers met een winnaarsmentaliteit."

Becker is Ajax desondanks dankbaar voor zijn opleiding. Wrok kent hij niet. "Nee, Frank de Boer werd vier keer kampioen toch? Wat moet je dan zeggen? Dan heeft hij het goed gedaan."