Feyenoord komt vroege Fortuna-goal niet te boven en lijdt duur puntenverlies

Feyenoord komt vroege Fortuna-goal niet te boven en lijdt duur puntenverlies

22-10-2022 18:26 Laatste update: 18:26
317

Feyenoord heeft zich in de eigen Kuip stukgebeten op Fortuna Sittard. De Rotterdammers wisten een vroege achterstand goed te maken, maar verder dan 1-1 kwam de ploeg niet. Dat terwijl Feyenoord in de slotfase nog goede kansen kreeg op de winnende treffer.

Feyenoord startte niet goed aan de wedstrijd tegen Fortuna. De eerste kans was weliswaar voor de Rotterdammers, maar toch was het Fortuna dat op voorsprong kwam in De Kuip. Een geblokt schot van Burak Yilmaz belandde voor de voeten van Iñigo Córdoba, die daar wel raad mee wist: 0-1. Na de openingstreffer domineerde Feyenoord het spel.

Wedden

Meer odds

Toch had de thuisploeg het wel zwaar: Fortuna was een aantal keer erg gevaarlijk in de omschakeling. Vedette Yilmaz kreeg wat goede kansen, maar die wist hij niet te verzilveren Daardoor stond het bij rust nog steeds 0-1 voor Fortuna. Na de pauze veranderde de wedstrijd direct, doordat het na ongeveer dertig seconden al raak was. Javairô Dilrosun profiteerde van geschutter achterin bij de bezoekers, waardoor het weer gelijk stond.

De 1-1 deed Feyenoord duidelijk goed, want daarna slaagde de ploeg van Arne Slot er wel in om tot goede kansen te komen. Fortuna moest juist alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen: de ploeg werd dan ook niet meer gevaarlijk in de omschakeling. Feyenoord was op een aantal momenten nog dicht bij de 2-1. Invaller Igor Paixão kopte een kwartier voor tijd rakelings naast en ook daarna moest Fortuna-goalie Ivor Pandur nog meerdere keren handelend optreden.

Ondanks de mogelijkheden viel de winnende treffer niet meer voor Feyenoord. Puntenverlies is daardoor een feit voor de Stadionclub. AZ krijgt dit weekend de kans om over Feyenoord heen te gaan, terwijl Ajax en PSV uit kunnen gaan lopen op hun concurrent. Door de remise heeft Fortuna de tiende plek even iets steviger in handen gekregen.