Harde conclusie over Ronaldo: 'Ten Hag kon niet anders, United beter zonder hem'

Harde conclusie over Ronaldo: 'Ten Hag kon niet anders, United beter zonder hem'

23-10-2022 07:32
18

De verbanning van Cristiano Ronaldo uit de selectie van Manchester United heeft een vurige discussie opgeleverd tussen Roy Keane en Gary Neville. De clubiconen zijn het er niet over eens of de Portugese ster nog een rol van betekenis moet spelen onder manager Erik ten Hag.

Ronaldo ontbrak zaterdag in de Premier League-topper tegen Chelsea (1-1), omdat hij woensdag weigerde in te vallen tegen Tottenham Hotspur (2-0) en voortijdig naar binnen ging. Keane is het met Neville eens dat de 37-jarige aanvaller gestraft moest worden, maar kan wel begrip opbrengen voor zijn frustratie.

"Hij had er duidelijk genoeg van. Er broeide de laatste weken al wat, hij is ook maar een mens en heeft zijn gebreken. Hij was gefrustreerd dat hij te weinig kansen kreeg, toen was hij het zat. Hij liep hij de tunnel in, maar spelers hebben ergere dingen gedaan bij Manchester United", vertelt de voormalig United-aanvoerder bij Sky Sports. Hij vindt het onzin dat Ronaldo niet meer mee zou kunnen bij The Mancunians. "Iedereen zei dat United zijn beste wedstrijd in jaren speelde. Wat een onzin. Spurs was verschrikkelijk. Ronaldo maakte vorig seizoen nog een hattrick in de thuiswedstrijd tegen Tottenham. Hij kan nog altijd het verschil maken."

De Ierse oud-middenvelder verwacht tegelijkertijd niet dat de Portugees zich voor het WK nog in de basis weet te knokken. "Maar ik zou me meer zorgen maken als hij zich dood zat te lachen op de bank en het hem allemaal niks kan schelen. Dit wereldje zit vol bluffers, maar hij is er geen. Hij wil spelen en hij moet spelen, want hij is van wereldklasse. Hij is niet meer zo goed als tien jaar geleden, maar afgelopen seizoen was hij nog de clubtopscorer van United in een heel slecht team."

Keane krijgt geen bijval van Neville, die eveneens uitgesproken is. "Dit moet eindigen", stelt de voormalig rechtsback. "Er zijn niet veel Manchester United-fans die Ronaldo nu zouden opstellen. Ze zijn beter zonder hem, ze scoren vaker zonder hem en ze pakken meer punten zonder hem. Manchester United is een beter team zonder Ronaldo." Hij schaart zich achter de Nederlander. "Ten Hag had geen andere optie. Het was de tweede keer dat hij eerder naar de kleedkamer ging. Dat is onacceptabel."

Neville vindt dat United hard moet ingrijpen. "Het enige dat de club en Ronaldo in mijn ogen kunnen doen is de komende week om met elkaar om tafel te gaan en de relatie verbreken. Cristiano is een te goede speler en een te grote persoonlijkheid en de club moet verder. Hij accepteert het niet als hij niet de grote ster is."