Botman droomt hardop over WK: Ik wil laten zien dat ik bij Oranje hoor

Botman droomt hardop over WK: "Ik wil laten zien dat ik bij Oranje hoor"

26-10-2022 18:52 Laatste update: 18:58
18

Sven Botman droomt van het WK. Dat erkent de verdediger van Newcastle United in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hij is één van de opvallendste namen in de voorlopige selectie van Oranje.

Botman maakte twee jaar geleden de overstap van Ajax naar Lille OSC en deze zomer telde Newcastle een slordige 37 miljoen euro voor hem neer. In Engeland blijft de verdediger zich stormachtig ontwikkelen. Dat is ook Louis van Gaal opgevallen: de bondscoach laat Botman dromen van het WK.

"Het is mijn droom om mee te gaan naar Qatar", zegt Botman, die (nog) geen contact heeft gehad met Van Gaal en assistent Danny Blind. Hij staat te trappelen. "Ik doe mijn uiterste best. Ik wil laten zien dat ik bij Oranje hoor. Ik merk vanzelf wat Van Gaal beslist."

Newcastle is na de 1-2 zege op Tottenham Hotspur opgeklommen naar de vierde plaats en Botman maakt deel uit van de minst gepasseerde verdediging in de Premier League. Hij moet vermoedelijk met Pascal Struijk (Leeds United) en Micky van de Ven (VfL Wolfsburg) uitmaken wie met Oranje naar het WK gaat.