Geruchten worden hardnekkiger: 'Sampaoli wil Ocampos terughalen'

Geruchten worden hardnekkiger: 'Sampaoli wil Ocampos terughalen'

27-10-2022 17:34 Laatste update: 17:44
44

Lucas Ocampos keert na een kortstondig Ajax-avontuur mogelijk in januari alweer terug naar Sevilla. Trainer Jorge Sampaoli, die recent voor de tweede keer werd aangesteld bij de club uit Andalusië, wil de Argentijn terughalen. 

Ocampos zou zelf ook terug willen keren naar Spanje. De aanvaller kan bij Ajax niet rekenen op veel speeltijd en verwacht dan ook niet dat de Amsterdammers een terugkeer in de weg zullen zitten, schrijft Viva Sevilla. Begin deze maand verschenen de eerste geruchten over een mogelijke terugkeer van Ocampos naar Sevilla.

Hoewel hij al een tijdje niet in zijn beste vorm verkeert, vertrouwt Sampaoli de Argentijnse vleugelspeler volledig. De twee kennen elkaar onder meer van het Argentijnse elftal. De oefenmeester heeft de directie gevraagd om werk te maken van zijn komst in januari. Ajax betaalde vier miljoen euro om Ocampos te huren. De koopoptie aan het einde van het seizoen bedraagt bijna zeventien miljoen euro. 

Ocampos vertrok naar Nederland met de bedoeling om ritme op te doen voor het WK in Qatar. De overstap heeft hem weinig goeds gedaan. Ocampos speelde slechts 114 minuten in het shirt van Ajax in zes wedstrijden.