Feyenoord op rapport: alleen drietal deelt niet in de malaise in Oostenrijk

Feyenoord op rapport: alleen drietal deelt niet in de malaise in Oostenrijk

27-10-2022 23:05 Laatste update: 23:22
150
Author profile picture

Teun Buis

Feyenoord kreeg donderdag de rekening gepresenteerd na een ronduit zwakke tweede helft tegen Sturm Graz. De Rotterdammers moeten na de 1-0 nederlaag in Oostenrijk nog volop aan de bak om te overwinteren in de Europa League. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de Feyenoorders.

Justin Bijlow – 6: Als Bijlow zich wilde laten zien aan bondscoach Louis van Gaal, dan kwam hij van een koude kermis thuis. Hij moest een paar, niet al te moeilijke, reddingen verrichten. Zijn langzame voortzettingen haalden het tempo er wel wat uit.

Lutsharel Geertruida – 5: Geertruida speelde weer eens op zijn vertrouwde plek rechtsachterin, maar met Jahanbahsh voor hem was er wel erg weinig dynamiek en diepgang op rechts. Op zes werd het niet beter.

Gernot Trauner – 6,5: Sterk in de duels, rustig aan de bal. We kunnen bijna iedere week dezelfde loftuitingen plakken op het spel van de stabiele Oostenrijker. Alleen die goal wil maar niet vallen.

David Hancko – 6,5: Mocht Trauner niet kunnen ingrijpen, dan doet Hancko het wel. Het centrale duo van Feyenoord staat als een huis.

Marcos López – 5: Lopez lijkt weinig besef te hebben van zijn omgeving. Hij was niet voor het eerst één van de zwakste Feyenoorders.  

Quinten Timber – 5,5: Hij wist in Oostenrijk geen controleur achter zich en speelde misschien daardoor wat met de handrem. Sterker nog, Timber liep er wat verloren bij soms.

Sebastian Szymanski – 5,5: Szymanski mocht het dit keer als aanvallende middenvelder laten zien, maar de Pool was vrijwel onzichtbaar.

Orkun Kökcü – 6,5: Slot zei voor de wedstrijd dat Feyenoord één of twee spelers heeft die er bovenuit steken. Tegen Sturm Graz werd wederom duidelijk dat hij onder meer op Kökcü doelt.

Alireza Jahanbakhsh – 5: Slot blijft vasthouden aan Jahanbakhsh, maar de Iraanse buitenspeler voegt toch bijzonder weinig toe op dit soort avonden.

Danilo – 5: De spitsenstrijd bij Feyenoord zal nog wel even voortduren. Danilo kreeg vooral aan het einde van de eerste helft twee grote kansen, maar verzuimde de trekker over te halen.

Javairo Dilrosun – 5,5: Hij wurmde zich in Oostenrijk een paar keer op handige wijze langs zijn tegenstanders, maar op die paar oplevingen na was ook Dilrosun dolende. Feyenoord was redelijk vleugellam.

Invallers
Patrik Walemark – 5: De Zweed kwam een halfuur voor tijd in het veld voor Jahanbakhsh, maar dat bleek geen vooruitgang. Walemark viel ronduit zwak in.

Marcus Pedersen – x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Santiago Gimenez - x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Arne Slot – 5,5: Arne Slot sleutelde flink aan zijn opstelling, maar niet alle keuzes pakten even gelukkig uit. De oefenmeester blijft dit seizoen zoekende naar de ideale afstemming. Zijn wissels pakten helaas ook niet uit zoals gehoopt.