Onuachu: de Nigeriaanse topspits die Genk laat hopen op een Belgische titel

Onuachu: de Nigeriaanse topspits die Genk laat hopen op een Belgische titel

28-10-2022 15:00

ADVERTORIAL - KRC Genk neemt het vrijdagavond op tegen KV Mechelen, de club die onlangs trainer Danny Buijs aan de kant schoof. De Belgische club gaat na veertien speelronden verrassend aan kop in de Jupiler Pro League en dat komt mede door de prestaties van Paul Onuachu: de Nigeraanse spits die gedeeld topscorer is van de competitie. We zetten zijn prestaties, stats én odds van bookmaker Unibet op een rij!

Al lid van de Unibet-club? Registreer je hier en ontvang €40 aan Free Bets!

Momenteel is Onuachu de onbetwiste aanvalsleider bij Genk, maar aan het begin van het seizoen was het nog maar de vraag hoe de aanval van de Belgen gevormd zou gaan worden. Doordat Feyenoord de koopoptie op Cyriel Dessers niet had gelicht, keerde er ineens een spits terug die zijn sporen had verdiend in Europa en daardoor zelfs de naam Mister Conference League droeg. Ook Onuachu had op zijn beurt een aardig seizoen achter de rug. De 28-jarige spits wist 21 keer tot scoren te komen in de Belgische competitie, het jaar daarvoor reikte zijn productie zelfs tot 33 doelpunten.

Genk-trainer Wouter Vrancken noemde een tandem tussen Dessers en Onuachu nog 'toekomstmuziek', maar of de spitsensamenwerking echt een succes zou gaan worden was bij velen de grote vraag. Het 'probleem' loste zich een paar dagen voor het verstrijken van de transferdeadline uiteindelijk vanzelf op. Serie A-promovendus US Cremonese pikte Dessers op, waardoor de boomlange Onachu als enige Nigeriaanse spits overbleef in de selectie van Genk.

Wist je al dat Unibet het snelst uitbetaalt van alle Nederlandse bookmakers? Registreer je hier!

Onuachu begon het seizoen nog met een kleine blessure, maar heeft de afgelopen weken een scoringsdrift waar je 'u' tegen zegt. In zijn laatste vijf wedstrijden kwam de Nigeriaanse spits telkens tot scoren, waaronder afgelopen weekend in de topper tegen Royal Antwerp. In drie van deze vijf wedstrijden verscheen zijn naam zelfs twee keer op het scorebord. Geeft The Golden Bull hier tegen Mechelen een vervolg aan?

Ook bookmaker Unibet is er vrijwel zeker van dat Onuachu tot scoren gaat komen. Voor een doelpunt van de Afrikaanse goalgetter krijg je 'slechts' 1.55. Met de bizarre statistiek van twee doelpunten in drie van de laatste vijf wedstrijden is de odd van 3.95 voor twee goals van zijn voet misschien wat interessanter om te spelen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee.
Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.