Van der Vaart over Luuk De Jong: 'Hij kan niet voetballen, dat vind ik echt'

Van der Vaart over Luuk De Jong: 'Hij kan niet voetballen, dat vind ik echt'

30-10-2022 23:25 Laatste update: 31-10-2022 00:08
164

Luuk de Jong heeft sinds zijn rentree een groot aandeel in de productie van PSV. Ook tegen NEC (3-0) vond hij het net. Ondanks dat is Rafael van der Vaart behoorlijk kritisch op de spits, die hem verwijt niet goed mee te kunnen voetballen. 

"Als ik aan Luuk denk, denk ik: hij kan niet voetballen. Dat vind ik echt", aldus Van der Vaart, die bij Studio Voetbal wat beelden toont van verkeerde aannames en passes tijdens het duel van zondagmiddag. "Hij moet die ballen echt voor de goal hebben. Dat is waar hij goed in is. Maar in het algemeen vind ik het matig."

Collega-analist Pierre van Hooijdonk vindt dat de voormalig middenvelder De Jong op de verkeerde zaken afrekent. "Het is een specifieke spits, die anders is dan anderen. Die moet je niet beoordelen op een driedubbele schaar, maar hij kan beter koppen dan wie dan ook, maar dat wordt te weinig gezien als een kwaliteit."

Ondanks dat Van der Vaart vraagtekens zet achter de voetballende kwaliteiten van De Jong, zou hij hem altijd meenemen naar Qatar. "Dit is waar hij het allerbeste in is", doelend op het afgekeurde PSV-doelpunt, waarbij De Jong koppend doel trof. "Als die bal komt, is er niemand beter. Dus hij moet mee naar het WK."