Selectie van Ajax is zo goed als fit, Schreuder heeft één vraagteken

Selectie van Ajax is zo goed als fit, Schreuder heeft één vraagteken

31-10-2022 18:39
60

Ajax werkt met een nagenoeg fitte selectie toe naar het duel met Rangers FC. Alleen achter de naam van Brian Brobbey staat nog een vraagteken.

"We hebben een weekje rust gehad, dat is prettig. We zijn tevreden met hoe we er nu voor staan", vertelt Schreuder op de persconferentie. De Ajax-trainer heeft de eerste wedstrijd tegen Rangers nog eens geanalyseerd. Die werd klinkend met 4-0 gewonnen. "Het scoreverloop was goed, een goede wedstrijd van ons. We wisten dat Rangers goed is, zoals we hebben kunnen zien tegen PSV. Of we nu anders zijn als team? Niet heel veel, maar de andere tegenstanders (Liverpool en Napoli, red.) waren een maatje te groot voor ons."

"In fases hebben we ons kunnen meten, maar het was niet goed genoeg. We moeten het Rangers van morgen (dinsdag, red.) onze wil op leggen. Iedere wedstrijd wil je winnen, daar gaat het om. Dan kunnen we ons in ieder geval plaatsen voor de Europa League", zegt Schreuder, die nog niet weet of Brobbey kan spelen. De spits heeft klachten overgehouden aan het duel met Liverpool. "We moeten kijken hoe we er morgen voorstaan. Brian Brobbey had wat lichte klachten. Als hij fit is, kan hij starten. We gaan morgen zien wie er speelt."

Calvin Bassey keert voor even terug op bekend terrein. De verdediger werd afgelopen zomer voor ruim twintig miljoen euro gekocht van Rangers. "Het is een goed gevoel om bekende gezichten te zien. Ik ben gefocust op de wedstrijd en ben nu een speler van Ajax. Natuurlijk wil je iedere wedstrijd winnen, dus dat is nu ook zo. We willen ons plaatsen voor de Europa League."