Schreuder legt keuze uit na Ajax-zege: 'Daarom kozen we nu niet voor Blind'

Schreuder legt keuze uit na Ajax-zege: 'Daarom kozen we nu niet voor Blind'

01-11-2022 23:40
23

Alfred Schreuder is tevreden na de overwinning van Ajax bij Rangers FC. De coach laat zich daarnaast lovend uit over Owen Wijndal, terwijl hij ook kort terugblikt op de gehele Champions League-campagne van Ajax.

Ajax won dinsdagavond met 1-3 op Ibrox, waardoor overwintering in de Europa League een feit is. De Amsterdammers kwamen wel wisselvallig voor de dag, maar toch is Schreuder tevreden. "Dat ben ik het meest over de manier waarop we begonnen aan de wedstrijd", zegt de Ajax-trainer bij Ziggo Sport. "Dat hadden we ook afgesproken, dat we snel wilden scoren om het geloof helemaal weg te nemen bij Rangers. Dat hebben we goed gedaan. Bij fases speelden we uitstekend, verdedigend hebben we het tactische plan ook uitgevoerd."

Wijndal kreeg in Glasgow een kans in de basis van Schreuder. De linksback kwam sterk voor de dag, maar haakte wel geblesseerd af. "Aanvallend en opbouwend heeft hij het heel goed gedaan", vindt Schreuder. "Zeker in de eindfase zorgt hij voor dreiging. Hij laat de tegenstander keuzes maken. Het is zonde voor hem en voor ons dat hij er dan vanaf moet. Hij maakt de laatste twee weken een goede indruk. Het is dan voor hem natuurlijk ontzettend balen dat hij door zijn enkel gaat."

"We hopen dat het meevalt. Maar aan de andere kant brachten we Devyne nu, die zijn speelminuten ook verdient", gaat Schreuder verder. "Dan heb je meerdere opties. Daarom kozen we voor hem in plaats van voor Blind, ook omdat we met 0-2 voor stonden. Dan moet de wedstrijd normaal gesproken gespeeld zijn. Ik vind het ook belangrijk dat Devyne weet dat we hem ook minuten geven."

Tot slot blikt Schreuder kort terug op het Champions League-seizoen van Ajax, dat al ten einde is. "Ik heb gemengde gevoelens. Ik denk dat we staan waar we horen, het is terecht. De andere twee ploegen waren op dit moment beter. Ze zijn verder in hun ontwikkeling, dat zie je gewoon. Liverpool en Napoli waren een maatje te groot voor ons. Dat waren wij weer voor Rangers. Nu moeten we door in de Europa League."