Ajax maakt van Rangers slechtste CL-ploeg ooit, Van Bronckhorst: 'Het doet pijn'

Ajax maakt van Rangers slechtste CL-ploeg ooit, Van Bronckhorst: 'Het doet pijn'

02-11-2022 00:30 Laatste update: 08:06
19

Giovanni van Bronckhorst ziet dat Ajax op Ibrox fitter voor de dag kwam dan zijn eigen Rangers FC. De Amsterdammers wonnen met 1-3, waardoor de Schotten nu de slechtste Champions League-deelnemer ooit zijn.

"Je ziet het verschil in deze wedstrijd, met name in fitheid", reageert Van Bronckhorst na het treffen met Ajax voor de camera van Ziggo Sport. "We willen Ajax onder druk zetten, maar op sommige momenten zag ik toch dat de energie minder was bij mijn spelers. Het verschil met Ajax daarin was groot. Voetballend gezien was het verschil er ook."

Vervolgens legt Van Bronckhorst uit hoe het kan dat Ajax fitter is. "Wij hebben de laatste weken last van veel blessures. Ajax heeft ook niet gespeeld in het weekend, wij wel. Dat verschil zag je wel. Zeker in de Champions League, waar je al top moet zijn om überhaupt kans te maken op een resultaat."

Door de nederlaag tegen Ajax is Rangers de slechtst presterende ploeg ooit in de Champions League, met nul punten en een doelsaldo van -20. "Natuurlijk doet dat pijn. Het zijn feiten en kun je verder niks aan doen. Het is voor ons natuurlijk niet goed. Dit seizoen is heel leerzaam geweest en we doen er alles aan om volgend jaar weer op dit niveau te spelen. Dan moeten we het beter doen, met alle ervaring die we dit seizoen hebben opgedaan."