LIVE-discussie: enkele wijzigingen bij 'concurrenten' Cambuur en NEC

LIVE-discussie: enkele wijzigingen bij 'concurrenten' Cambuur en NEC

04-11-2022 19:22
17

NEC hoopt vrijdagavond op bezoek bij SC Cambuur een crisis in de kiem te smoren, maar ook de Leeuwarders smachten naar een goed resultaat. Het verschil tussen de huidige nummer vijftien en zestien van de Eredivisie bedraagt slechts drie punten.

De Nijmegenaren staan nog net boven de streep, maar wisten al tien competitieduels niet te winnen. De druk neemt daardoor toe. "Ik merk dat de spelers ook beseffen dat het in de komende wedstrijden iets meer met het hart moet dan met het hoofd. De toon naar elkaar toe is wat harder. De resultaten zorgen voor chagrijn, maar niet voor een negatieve vibe in de groep", vertelde trainer Rogier Meijer.

NEC begint met enkele wijzigingen aan het duel met Cambuur. Zo verschijnt publiekslieveling Ibrahim Cissoko aan de aftrap. Landry Dimata staat in de punt van de aanval, nadat Meijer vorige week tegen PSV nog voor een 5-3-2 formatie koos met Oussama Tannane en Elayis Tavsan voorin. Laatstgenoemde zit nu op de bank.

Cambuur scoorde dit seizoen pas acht keer en is daarmee de minst trefzekere ploeg van de Eredivisie. Ten opzichte van de 0-1 nederlaag bij FC Twente voert interim-trainer Pascal Bosschaart daarom één wijziging door. Felix Mambimbi maakt plaats voor Michael Breij, die het aanvallende probleem moet zien te verhelpen. Op het middenveld krijgt Daniël van Kaam weer de voorkeur boven Jamie Jacobs.

De opstellingen
SC Cambuur: Virginia; Schmidt, Bergsma, Tol, Bangura; Hoedemakers, Van Kaam, Paulissen; Breij, Uldrikis, Van der Water.

NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Márquez, El Karouani; Proper, Tannane, Schöne; Cissoko, Dimata, Matsson.