Luuk de Jong middelpunt van discussie: 'Moeilijk met hem, als team irriteert dat'

Luuk de Jong middelpunt van discussie: 'Moeilijk met hem, als team irriteert dat'

05-11-2022 11:14
65

Luuk de Jong is het middelpunt van een discussie tussen Andy van der Meijde en Wim Kieft. Eerstgenoemde vermoedt dat de PSV-selectie zich bij vlagen ergert aan zijn aanvoerder, terwijl de voormalig spits benadrukt hoe belangrijk De Jong voor zijn ploeg is.

Sinds zijn rentree eind oktober is De Jong bij drie doelpunten direct betrokken geweest. "Ik zou zo'n type spits graag in mijn elftal willen hebben", stelt Dick Advocaat bij Veronica Offside. De voormalig keuzeheer krijgt bijval van Kieft. "Ik vind hem goed en beter geworden in Spanje." Kieft wijst naar een eerdere uitspraak van Rafael van der Vaart, die zei dat De Jong 'echt niet' kan voetballen. "Het is grappig dat hele technische voetballers, andere voetballers beoordelen op hun techniek."

Wedden

Meer odds

"De Jong heeft hele andere kwaliteiten", vervolgt Kieft. "Hij is echt een goede spits, maar natuurlijk geen Benzema." Van der Meijde trapt op de rem en neemt de uitwedstrijd tegen FK Bodø/Glimt, waarin De Jong alleen de eerste helft meespeelde, (1-2) als voorbeeld. "Het is moeilijk voetballen met hem. Hij is de bal voor rust zeker zeven, acht keer kwijtgeraakt. Als team gaat dat irriteren. Hij is een zestienmeterspits."