Aanvallende zorgen bij Duitsland: na Werner valt ook Wolfsburg-spits af voor WK

Aanvallende zorgen bij Duitsland: na Werner valt ook Wolfsburg-spits af voor WK

09-11-2022 16:07 Laatste update: 18:46
13

Lukas Nmecha gaat niet mee met Duitsland naar het WK in Qatar. De spits van VfL Wolfsburg heeft tijdens het duel met Borussia Dortmund een blessure opgelopen. Daarmee stapelen de zorgen over de voorhoede van de Duitsers zich behoorlijk op. 

De 23-jarige Nmecha werd maandag in de slotfase van het duel, waarin Mickey van de Ven met een kopbal trefzeker was, behandeld aan zijn knie. Hij kon door, en tekende in de 91e minuut nog voor de bevrijdende 2-0. Toch zal hij een zure nasmaak overhouden aan de overwinning. Na afloop is de knie van de oud-speler van RSC Anderlecht nader onderzocht. Daaruit blijkt dat hij een scheur heeft opgelopen, geopereerd moet worden en dus enkele weken aan de kant staat. 

Daarmee gaat er een streep door zijn WK. Nmecha maakte op 11 november 2021 zijn debuut voor Duitsland. Hij speelde tot nu toe zeven interlands, waarin hij niet tot scoren kwam. De blessure van de rechtspoot is slecht nieuws voor bondscoach Hansi Flick, die voorin nog maar over weinig smaken kan beschikken. Eerder viel Timo Werner al weg en het is ook nog maar de vraag of Marco Reus en Niclas Füllkrug op tijd hersteld zijn van hun blessures.