'Ik ben vaak kritisch op de jongens, maar nu geef ik ze echt de complimenten'

'Ik ben vaak kritisch op de jongens, maar nu geef ik ze echt de complimenten'

09-11-2022 23:28
74

Phillip Cocu kon tot woensdag nog niet vaak trots zijn op zijn ploeg, maar na de clash tussen Ajax en Vitesse is dat wel anders. De Arnhemmers nemen een punt mee naar huis, na een knap 2-2 gelijkspel.

Vitesse heeft dit seizoen al veel dompers moeten verwerken. Het gelijkspel in de Johan Cruijff Arena zal daardoor extra lekker voelen. "Ik moet zeggen: ik ben vaak kritisch op de jongens, maar nu geef ik ze echt de complimenten", zegt Cocu in gesprek met de NOS. Ze zijn namelijk blijven uitvoeren wat we afgesproken hadden."

"Daarvanuit kwamen we ook tot kansen en goals. Ik vind het dus positief. In de tweede helft moest ik wel een extra verdediger inbrengen, omdat Ajax nog aanvallender ging spelen. Iedereen voelde: alle hens aan dek. En toch bleven we zoeken naar momenten dat we gevaarlijk konden worden", zegt een trotse Cocu.

Bij ESPN laat de Vitesse-coach eenzelfde geluid horen. "We kregen natuurlijk vroeg de goal tegen, maar de ploeg liet zich niet van de wijs brengen. Ik heb eigenlijk altijd het gevoel gehad dat er een resultaatje in zat. Een overwinning was misschien te veel geweest, als je ziet dat Ajax de paal en lat raakt. Maar we hebben het denk ik ook afgedwongen."