Van de Beek 'flopt' weer bij Manchester United: 'Was misschien laatste kans'

Van de Beek 'flopt' weer bij Manchester United: 'Was misschien laatste kans'

11-11-2022 10:17 Laatste update: 10:20
66

Erik ten Hag nam donderdag - met Donny van de Beek en Tyrell Malacia als basisspelers - revanche op Aston Villa. Manchester United won met 4-2 op Old Trafford, nadat het vier dagen geleden nog misging in Birmingham. Van de Beek wist desondanks wéér niet zijn kans te pakken.

Ten Hag gooide zijn opstelling om en koos in het League Cup-duel voor onder meer Malacia en Van de Beek. De oud-Ajacied wist in de laatste wedstrijden geen onuitwisbare indruk achter te laten en ook donderdagavond lukt het voor geen meter. Van de Beek speelde een 'anonieme' wedstrijd en raakte in het uur dat hij meedeed slechts 21 keer de bal aan.

De lokale krant Manchester Evening News beoordeelt het spel van Van de Beek met een 3, het laagste cijfer van alle spelers. Dat was ook na de duels met Real Sociedad (0-1 zege) en Aston Villa (3-1 verlies) het geval. 'Voor de derde wedstrijd op rij kreeg hij een kans als nummer 10, maar weer leverde Van de Beek een anoniem optreden af. Dat hij überhaupt aan de aftrap mocht staan, is een fout', klinkt het.

Volgens The Daily Mirror heeft van de Beek zijn minimale krediet nu wel verspeeld. 'Hij had het geluk dat voor de derde opeenvolgende wedstrijd in de basis kon starten vanwege het gebrek aan opties voor Ten Hag, maar Van de Beek flopte in wat weleens zijn laatste start op Old Trafford zou kunnen blijken te zijn. De Nederlander had geen noemenswaardige invloed op het spel.'

Manchester Evening News had het graag anders gezien voor Van de Beek, die 'eindelijk mag laten zien waartoe hij in staat is'. 'Maar zelfs de komst van zijn voormalige mentor (Erik ten Hag, red.) heeft zijn loopbaan bij United geen nieuw leven kunnen inblazen. Als hij de kansen die hij krijgt blijft verkwanselen, heeft Ten Hag geen andere mogelijkheid dan verder te kijken.'