Van Gaal belt 11 van 13 afvallers persoonlijk: Ik heb naakte spelers gezien

Van Gaal belt 11 van 13 afvallers persoonlijk: "Ik heb naakte spelers gezien"

11-11-2022 13:12 Laatste update: 16:17
47

Louis van Gaal heeft vrijdagochtend bijna twee uur besteed aan het afzeggen van de Oranje-afvallers voor het WK. Dat vertelde de bondscoach, die geen blad voor zijn mond nam, op de persconferentie in Zeist.

Devyne Rensch, Mitchel Bakker, Sven Botman, Micky van de Ven, Pascal Struijk, Guus Til, Ryan Gravenberch, Jordy Clasie, Brian Brobbey, Arnaut Danjuma en Donyell Malen kregen een belletje van Van Gaal. Jasper Cillessen en Mark Flekken werden ingelicht door keeperstrainer Frans Hoek.

"Ik heb een uur en drie kwartier besteed aan die Facetime-gesprekken. Dat was een zware kluif, kan ik u zeggen", vertelt de bondscoach, om vervolgens een bijzondere onthulling te doen. "Ik heb naakte spelers gezien, omdat ze nog in bed lagen of net uit bed kwamen. Na 10.00 uur ben ik naar Zeist gekomen."

Van Gaal haalt er één gesprek uit. "Ik heb alles beargumenteerd en één afvaller zei: ja, maar ik mag dat niet van mijn trainer. Dan heb je pech. Ik heb dan een andere visie dan de trainer. Zo nauw luistert het allemaal. Het is niet zomaar even makkelijk om iemand af te zeggen."