Dua Lipa en Rod Stewart verkopen Qatar een 'nee' na mega-aanbod

Dua Lipa en Rod Stewart verkopen Qatar een 'nee' na mega-aanbod

14-11-2022 15:00 Laatste update: 15:04
81

Het blijkt voor de organisatie van het WK in Qatar lastig om een topartiest te strikken voor de openingsceremonie. Zangeres Dua Lipa heeft vriendelijk bedankt en ook ervaren rot Rod Stewart zal niet gaan zingen.

Dua Lipa is wel degelijk gevraagd door Qatar om te zingen tijdens de openingsceremonie. Het gerucht ging dat ze 'ja' gezegd heeft, maar die verhalen heeft ze zelf de kop ingedrukt. Dua Lipa wenst niet op te treden in Qatar zolang het land niets doet aan de mensenrechten. 

'Er wordt momenteel gespeculeerd dat ik zal optreden tijdens de openingsceremonie van het WK in Qatar', aldus de zangeres. 'Ik zal niet optreden en ben ook nooit betrokken geweest bij de onderhandelingen om op te treden. Ik zal Engeland van een afstand toejuichen en kijk ernaar uit om Qatar te bezoeken wanneer het alle afspraken omtrent mensenrechten nagekomen heeft.'

Ook Rod Stewart heeft 'nee' gezegd. De 77-jarige Britse zanger, bekend van onder meer Maggie May, I Don't Want to Talk About ItHot Legs en Da Ya Think I'm Sexy, kreeg naar verluidt een aanbod van één miljoen dollar. "Om eerlijk te zijn kreeg ik veel geld aangeboden, meer dan één miljoen, om daar te spelen. Dat was ruim vijftien maanden geleden. Ik heb het afgewezen. Waarom? Omdat het niet goed is om te gaan", vertelt hij aan The Times.

Aanstaande zondag 20 november staat de eerste WK-wedstrijd op het programma: Qatar en Ecuador trappen om 17.00 uur af.