Ajax verlengt met 'echte Ajacied': 'Zal de komende jaren van grote waarde zijn'

Ajax verlengt met 'echte Ajacied': 'Zal de komende jaren van grote waarde zijn'

16-11-2022 17:54
52

Ajax en John Heitinga hebben de samenwerking verlengd. De trainer van Jong Ajax heeft met de Amsterdammers een akkoord bereikt over een nieuw contract tot de zomer van 2025.

"Deze verlenging maakt mij trots en bovendien ben ik blij met het vertrouwen dat de club daarmee in mij uitspreekt", reageert Heitinga op de clubsite. "Ik sta elke dag met veel plezier voor de groep talenten van Jong Ajax. Samen met mijn staf werken wij dagelijks aan het proces waarbij wij deze jonge voetballers klaarstomen voor het hoogste niveau. De nieuwe verbintenis geeft mij de ruimte om ook mijzelf nog verder te ontwikkelen als trainer bij de club waar het voor mij allemaal begonnen is."

Technisch directeur Gerry Hamstra is eveneens blij met de nieuwe verbintenis van de 39-jarige trainer. "Naast een echte Ajacied is hij een trainer met veel tactisch én menselijk inzicht. We zijn tevreden met de ontwikkeling die hij de afgelopen jaren heeft laten zien en hebben er vertrouwen in dat hij ook de komende jaren van grote waarde zal zijn voor de club."

Heitinga is sinds het einde van zijn actieve loopbaan als profvoetballer in 2016 in diverse functies binnen Ajax actief geweest. Sinds 2021 staat hij aan het roer bij Jong Ajax. Met het beloftenteam eindigde Heitinga vorig seizoen zevende. Momenteel bezet Jong Ajax de tiende plek in de Keuken Kampioen Divisie.