'Van Gaal kiest voor Noppert als eerste keeper Nederlands elftal'

'Van Gaal kiest voor Noppert als eerste keeper Nederlands elftal'

20-11-2022 12:40 Laatste update: 21-11-2022 13:51
274

Andries Noppert verdedigt maandag het doel van het Nederlands elftal. Dat verwachten De Telegraaf en Voetbal International. Volgens beide media is het zo goed als zeker dat de doelman van sc Heerenveen de nul moet zien te houden tegen Senegal.

Noppert heeft op de trainingen van het Nederlands elftal een uitstekende indruk achtergelaten op bondscoach Louis van Gaal en zijn technische staf. Het moet raar lopen wil hij tegen Senegal niet onder de lat staan. Het wordt voor Noppert zijn allereerste interland.

Het lijkt er daarnaast op dat Noppert niet alleen tegen Senegal gaat keepen, maar de vaste Oranje-keeper op het WK in Qatar is. Daarmee nemen Van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek een flink risico, zoals gezegd omdat Noppert nog geen interlands gespeeld heeft én dus ook niet over toernooi-ervaring beschikt. Justin Bijlow en Remko Pasveer hebben die overigens ook niet.

Het Nederlands elftal speelt maandag om 17.00 uur de eerste groepswedstrijd tegen Senegal. Daarna treft het Ecuador en Qatar.