De Telegraaf: politie arresteert Ihattaren vanwege ernstige bedreiging

De Telegraaf: politie arresteert Ihattaren vanwege ernstige bedreiging

22-11-2022 18:34 Laatste update: 21:10
416

Mohamed Ihattaren is dinsdagmiddag gearresteerd door de politie in Utrecht. De spelmaker wordt verdacht van ernstige bedreiging, meldt De Telegraaf.

De arrestatie vond plaats bij een huis waar Ihattaren op dat moment verbleef. Agenten in uniform en in burger drongen volgens getuigen het huis binnen en voerden de voormalig PSV'er af, stelt de ochtendkrant. Het is nog onduidelijk wie hij bedreigd zou hebben en waarom.

De politie gaat de aangifte van een slachtoffer de komende dagen onderzoeken. Het is onduidelijk of Ihattaren tijdens het onderzoek in de cel moet blijven, maar die kans wordt aannemelijk geacht.

Het is een nieuw dieptepunt voor Ihattaren in zijn nog prille, maar turbulente loopbaan. De aanvallende middenvelder, die door Ajax tot januari wordt gehuurd van Juventus, beleefde een stormachtige doorbraak bij PSV, maar raakte na het overlijden van zijn vader in een neerwaartse spiraal. Hij kampt met mentale problemen. Tijdens de voorbereiding leek hij even op te leven bij Ajax, maar ging het toch weer mis.

Eerder deze maand was Ihattaren zelf nog vol goede moed in een interview met De Telegraaf. De familie van ex-Ajacied Abdelhak Nouri nam hem onder zijn hoede. Ook begon hij weer te trainen, met hulp van Wesley Sneijder. De recordinternational trok echter al snel de conclusie dat Ihattaren 'de knop niet kan omzetten'. 

Op persoonlijk vlak verloopt het leven van Ihattaren al net zo weerbarstig. Hij kwam in de problemen na contacten met mensen uit het criminele milieu. Zo werd een auto van hem in brand gestoken. Daarnaast kent hij de nodige liefdesperikelen.