'FC Groningen vangt twee keer bot en beleeft moeizame trainerszoektocht'

'FC Groningen vangt twee keer bot en beleeft moeizame trainerszoektocht'

23-11-2022 12:10
189

FC Groningen heeft in de zoektocht naar een opvolger van Frank Wormuth twee keer nul op het rekest gekregen. FC Emmen-trainer Dick Lukkien en Joseph Oosting, eindverantwoordelijk bij RKC Waalwijk, verkassen niet naar De Trots van het Noorden.

Oosting wil RKC niet verlaten, terwijl Emmen Lukkien niet wil laten gaan, meldt Voetbal International. Groningen zette Wormuth op straat na de tegenvallende resultaten in de eerste seizoenshelft. Naar verluidt is de kans klein dat de nummer vijftien van de Eredivisie een beginnende trainer aan het roer zet, gezien de positie op de ranglijst en de onrust in de spelersgroep.

PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder wordt gelinkt aan Groningen, al gaf hij onlangs te kennen niets van die club gehoord te hebben. "We kijken op dit moment niet naar iemand voor de korte termijn, ook omdat we daar niet direct veel geschikte opties zien", zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus, die hoopvol is dat Groningen voor de start van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft een nieuwe trainer heeft. "Het zou ideaal zijn als de nieuwe trainer de complete voorbereiding kan draaien en dat is het scenario waar we voor gaan."