Van Hanegem weigert Ihattaren op te geven: 'Als je daar Nouri ziet liggen...'

Van Hanegem weigert Ihattaren op te geven: 'Als je daar Nouri ziet liggen...'

23-11-2022 18:29 Laatste update: 19:59
65

Willem van Hanegem baalt als een stekker van de arrestatie van Mohamed Ihattaren. De twintigjarige linkspoot wordt verdacht van ernstige bedreiging.

Met pijn in het hart hoorde Van Hanegem deze week over de arrestatie van Mo Ihattaren, laat hij weten in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. "Het is niet echt iets om vrolijk van te worden, nee..."

Ihattaren werd dinsdag aangehouden in een huis in Utrecht een meegenomen naar het politiebureau. Nog altijd gelooft De Kromme in de voetballer, van wie hij altijd hoge verwachtingen heeft gehad. Het stemt hem dan ook tevreden dat Ihattaren in huis is genomen door de familie van de in coma geraakte Abdelhak Nouri. Het lot van Appie moet een inspiratie zijn voor Ihattaren, vindt Van Hanegem.

"Als je bij die familie thuis bent en je ziet daar Nouri liggen, dan kun je als je net zo'n goede speler bent - in aanleg misschien wel beter - toch alleen maar denken: Ik kan nog wel lopen, ik kan nog wel alles doen dus ik zal alsnog iedereen laten zien hoe goed ik eigenlijk ben", zegt hij.