Van Gaal prijst twee spelers: 'Hij speelde uiteindelijk een goede wedstrijd'

Van Gaal prijst twee spelers: 'Hij speelde uiteindelijk een goede wedstrijd'

25-11-2022 20:20 Laatste update: 21:55
89

Bondscoach Louis van Gaal was het niet eens met de kritiek op specifieke spelers van Oranje. Zo haalde Marco van Basten bij de NOS erg uit naar Virgil van Dijk. De analist vond dat de aanvoerder te weinig initiatief nam. Van Gaal counterde daar juist op met complimenten voor zijn compaan Nathan Aké.

"Van Dijk had wel wat meer initiatief kunnen nemen", reageert Van Gaal op de kritiek die Van Basten uitte. "Alleen was Aké bij ons de vrije man achterin. Hij was degene die meer initiatief moest nemen. In de rust heb ik dat tegen hem gezegd en dat deed hij na de onderbreking ook een stuk beter. Wat mij betreft heeft Aké uiteindelijk een goede wedstrijd gespeeld, want hij deed wat ik van hem vroeg."

Niet alleen voor Aké brak Van Gaal een lans na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen Ecuador. Ook Andries Noppert kon op complimenten van de bondscoach rekenen. "Onze doelman heeft ook vandaag weer geen fout gemaakt. Hij zat er bij een aantal schoten heel erg goed bij. Ik ben daarom ook niet zo somber, want ik weet dat mijn spelers het wel kunnen."

Daarnaast legt Van Gaal uit waarom hij koos voor het inbrengen van Wout Weghorst en Marten de Roon. "Het inwisselen van die jongens zie ik altijd als een plan B. Het is de bedoeling dat we dat in werking stellen als we op voorsprong staan, maar ik voelde dat het bij dit gelijkspel ook nodig was."