Van Dijk betuigt spijt naar Van Basten: 'Lastig dat hij aan leiderschap twijfelde'

Van Dijk betuigt spijt naar Van Basten: 'Lastig dat hij aan leiderschap twijfelde'

27-11-2022 12:13
133

Virgil van Dijk heeft spijt van zijn reactie op de woorden van Marco van Basten. De analist had kritiek op het gebrek aan initiatief bij de aanvoerder en de verdediger van Liverpool reageerde daarop dat Van Basten nooit positief was. Uiteindelijk komt Van Dijk nog wel terug op deze woorden.

"Ik heb alleen maar respect voor de voetballer Van Basten en wat hij heeft bereikt", vertelt Van Dijk in gesprek met NOS. "Dat zal altijd zo blijven, maar ik ben ook maar een mens. Op dat moment had ik er niets over moeten zeggen, omdat ik ook dondersgoed weet dat dit natuurlijk weer veel groter wordt gemaakt dan zou moeten." Van Basten verweet na afloop van de wedstrijd van Oranje tegen Ecuador dat Van Dijk meer initiatief moest nemen en meer zijn mannetje moest staan.

Toch heeft Van Dijk uiteindelijk wel een tik gekregen door de kritiek van de analist Van Basten. "Ik vind dat het heel makkelijk is om meningen te geven, zonder dat je weet wat de tactische bedoeling is. Natuurlijk kunnen sommige momenten beter, dat is zo. Maar wat ik pijnlijk vond, is dat hij vraagtekens stelde bij mijn leiderschap. Dat vond ik op dat moment lastig te 'handelen', maar dat had ik beter moeten doen."

Van Dijk zag als captain Oranje vrijdagavond gelijkspelen tegen Ecuador. Dinsdag speelt het Nederlands elftal het laatste duel in de groepsfase. Gastland Qatar is dan de tegenstander.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie