Van Dijk slaat razendsnel terug naar Van Basten: 'Hij is nooit positief'

Van Dijk slaat razendsnel terug naar Van Basten: 'Hij is nooit positief'

25-11-2022 20:50 Laatste update: 28-11-2022 08:59
177

Virgil van Dijk heeft razendsnel teruggeslagen naar Marco van Basten. De voormalig topspits was in de NOS-studio bijzonder kritisch op de Oranje-aanvoerder na het gelijkspel tegen Ecuador op het WK (1-1).

Van Basten richtte de pijlen tijdens zijn analyse op Van Dijk, die volgens hem te weinig initiatief toonde toen het niet liep bij het Nederlands elftal. "Ik ben kritisch op Van Dijk. Het is een hartstikke goede speler, maar hij onderneemt zo weinig. Hij is de aanvoerder hè, hij is de grote jongen. Hij mag best wel aangepakt worden."

In de catacomben van het Khalifa International Stadium reageert Van Dijk op de uitspraken van de voormalig bondscoach. "Hij is volgens mij nooit positief, dus wat moet je er dan mee?", zegt de verdediger tegen Voetbal International. "Het is makkelijk om vanuit Hilversum een analyse te maken. Ik wil niet zeggen dat ik een fantastische wedstrijd speelde, totaal niet zelfs. Maar de dingen die gezegd worden over dat ik faalde als aanvoerder: wat moet je daarmee? Ik sta altijd vooraan, ik leid het team op de beste manier mogelijk."