Tite opgescheept met schuldgevoel: 'Had voorzichtiger moeten zijn met Neymar'

Tite opgescheept met schuldgevoel: 'Had voorzichtiger moeten zijn met Neymar'

27-11-2022 18:30
24

Brazilië-bondscoach Tite heeft een schuldgevoel overgehouden aan de blessure van sterspeler Neymar. De trainer had hem bij nader inzien veel eerder naar de kant moeten halen, beseft hij. 

"Ik besefte niet dat hij geblesseerd was. Anders had ik hem eerder gewisseld. Ik neem het mezelf kwalijk. Het was een fout van mij. Ik had voorzichtiger moeten zijn en ik heb spijt", zegt Tite op de persconferentie. "Hij keerde nog terug op het veld en was betrokken bij een gevaarlijk moment. Ik wist het niet, maar ik heb echt spijt", gaat hij verder.

Neymar was het slachtoffer van meerdere aanslagen op de enkel. Toch denkt Tite dat het WK er nog niet op zit voor Neymar. "Ik ben ervan overtuigd dat Neymar dit WK nog in actie kan komen, net als Danilo. Dat is mijn overtuiging. De medische rapporten geven me hoop."

Brazilië speelt maandag om 17.00 uur de tweede groepswedstrijd tegen Zwitserland. Bij winst is het al door naar de volgende fase in het mondiale eindtoernooi. Vrijdag staat de wedstrijd tegen Kameroen nog op het programma. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie