Van Gaal eerder lovend over arbitrage voor duel met Qatar: 'Excellente wedstrijd'

Van Gaal eerder lovend over arbitrage voor duel met Qatar: 'Excellente wedstrijd'

29-11-2022 13:10 Laatste update: 13:15
12

Louis van Gaal was erg tevreden met de scheidsrechter voor de wedstrijd tegen Qatar van dinsdag. De Gambiaan Bakary Gassama fluit het laatste groepsduel van Oranje en de bondscoach kent hem nog van het WK in 2014. Toen floot hij het duel van het Nederlands elftal tegen Chili.

"Excellente wedstrijd", concludeerde Van Gaal destijds over het optreden van de scheidsrechter tegen Voetbal International. Oranje kreeg dat toernooi in de eerste twee duels juist een strafschop tegen, waardoor Van Gaal eerder juist niet te spreken was over de arbitrage van dienst. "Als een speler bij mij niet presteert, dan kies ik voor een andere. Als de FIFA dat nou ook eens zou gaan doen."

In de eerste twee groepswedstrijden kreeg Oranje scheidsrechters die nog onbekend waren. Zo floot de Braziliaan Wilton Sampaio de wedstrijd tegen Senegal en tegen Ecuador floot de Algerijn Mustapha Ghorbal. Bondscoach Van Gaal liet zich nog niet uit over de eerdere arbiters die Nederland kreeg dit toernooi. Gassama kreeg eerder wel een hoop kritiek van toenmalig bondscoach van Egypte Carlos Quierox. "Hoe kan zo'n scheidsrechter op het toernooi actief blijven na wat hij heeft gedaan? Wie begrijpt dat? Niemand toch", vertelde hij in februari over de Gambiaan.