Klaassen is Man van de Wedstrijd: 'Zou ook niet weten wie het anders moet zijn'

Klaassen is Man van de Wedstrijd: 'Zou ook niet weten wie het anders moet zijn'

29-11-2022 20:03
90

Davy Klaassen werd na de 2-0 zege van Oranje op Qatar uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Hoewel de aanvallende middenvelder dat niet zag aankomen, sluit hij de groepsfase met een positief gevoel af.

"Nee, eigenlijk niet", reageert Klaassen tegenover Voetbal International op de vraag of hij de uitverkiezing zag aankomen. "Daar denk je ook niet over na tijdens zo'n wedstrijd. Ik zou ook niet weten wie het anders moet zijn. Ik ben blij dat we hebben gewonnen, daar gaat het om."

Klaassen vindt dat Oranje zich heeft herpakt na de teleurstellende remise tegen Ecuador (1-1). "Hier houden we een beter gevoel aan over. Ik had de hele wedstrijd het gevoel dat we makkelijk zouden winnen, maar sprankelend was het nog niet", stelt de Ajacied, die benadrukt dat het ook niet zo makkelijk is. "Elke wedstrijd wil je tien kansen creëren, maar het is ook wel lastig. Geen enkele ploeg loopt zo even door de groepsfase heen."

Klaassen lijkt zich in de basis gespeeld te hebben. Tegen Senegal scoorde hij als invaller, waarna hij tegen Ecuador en Qatar aan de aftrap verscheen en een assist gaf. Toch rekent de nummer tien zich niet rijk onder Louis van Gaal. "Hij heeft verschillende types voor iedere positie. Hij kijkt voor iedere wedstrijd tegen wie we spelen en hoe hij het ziet. Hij vertelt van tevoren waarom je wel of niet speelt, dus je kunt achteraf nooit zeggen dat je niet weet waarom je niet speelt."