Van Gaal: 'Als Oranje wereldkampioen wil worden, dan moet hij spelen'

Van Gaal: 'Als Oranje wereldkampioen wil worden, dan moet hij spelen'

29-11-2022 21:12 Laatste update: 23:41
50

Louis van Gaal gelooft nog steeds dat het Nederlands elftal wereldkampioen kan worden in Qatar. De bondscoach benadrukt wel dat Memphis Depay een grote rol speelt in de kansen van Oranje.

Oranje plaatste zich dinsdag als groepswinnaar voor de achtste finale na een 2-0 zege op het gastland. Memphis maakte zijn rentree in de basis, tot volle tevredenheid van Van Gaal. "Door hem hebben we het verschil kunnen maken in systeem tegen systeem. Want hij was toch weer betrokken bij de eerste en tweede goal", reageert de keuzeheer in gesprek met de NOS.

"Je kunt alles van Memphis vinden, maar hij is ongelooflijk belangrijk", vervolgt Van Gaal, die de kritiek dat de aanvaller te veel balverlies leed terzijde schuift. "Een creatieve speler moet vaak risico nemen, daarom wil ik niet al te veel creatieve spelers in mijn elftal hebben. Ik ben uitermate tevreden, omdat hij twee maanden niet heeft gevoetbald. Daar moesten wij mee omgaan. Als team, maar ook ik als coach."

Van Gaal besloot Memphis op te roepen ondanks de blessureperikelen. "Dat moesten we toestaan, ondanks dat de principes van de bondscoach anders zijn. We hebben hem nodig en willen we wereldkampioen worden, dan moet hij spelen. Het gaat erom dat hij eerder negentig minuten kan spelen."

No Poll