NOS is nog niet overtuigd van Memphis: Ik heb mijn twijfels

NOS is nog niet overtuigd van Memphis: "Ik heb mijn twijfels"

29-11-2022 18:53
29

Memphis Depay heeft de twijfels na de groepsfase van het WK in Qatar nog niet weg kunnen nemen. Rafael van der Vaart, Marco van Basten en Pierre van Hooijdonk zijn kritisch.

Memphis speelde tegen Qatar een uur en is langzaam op de weg terug. "De actie bij de laatste goal vond ik goed, omdat hij op doel schoot en Frenkie de Jong vervolgens de goal maakte. Dat is ook de actie die Memphis wel heeft", zegt Van Basten bij de NOS.

"Voor de rest was het onvoldoende. Hij is niet in vorm, al is het lastig voor hem omdat hij terugkomt vanwege een blessure. Het kost hem veel moeite en hij moet nu kneiterhard blijven werken, zodat het weer naar hem toekomt. Zelf zal hij ook niet tevreden zijn en begrijpen dat het anders moet. Hij heeft de potentie, maar het moet er wel uitkomen."

"Ik vond hem vandaag al beter dan hiervoor. Hij is altijd bezig, hard aan het werk en druk bezig met kansen creëren. het gaat de goede kant op", zegt Van der Vaart, waarna ook Van Hooijdonk zijn zegje doet. "Hij speelde een beetje als het Nederlands elftal: hij wilde wel en werkte hard, maar het was verre van sprankelend. Zijn bijdrage bij beide goals was wel belangrijk."

"Je ziet dat hij tegen slechte tegenstanders de bal in de voet blijft vragen, terwijl hij in het begin nog wel eens diep ging. Dan wordt het voorspelbaar. Ik heb mijn twijfels: ik heb drie wedstrijden gezien waarin hij niet één keer het niveau aangetikt heeft waardoor je kunt zeggen dat er meer inzit."