'Berghuis zeer aanwezig bij Oranje', geblesseerde De Vrij kan babynieuws delen

'Berghuis zeer aanwezig bij Oranje', geblesseerde De Vrij kan babynieuws delen

30-11-2022 12:10
105

Het is The Day After bij het Nederlands elftal, dat zich door een 2-0 zege op Qatar als groepswinnaar heeft geplaatst voor de achtste finales van het WK. Op de woensdagtraining liet Steven Berghuis zich gelden, terwijl Jeremie Frimpong geblesseerd raakte.

Oranje stond ongeveer vijf kwartier op het trainingsveld. De basisspelers van het gewonnen duel met Qatar mochten het rustig aan doen en deden rek- en strekoefeningen aan de kant van het veld. De reserves werden vooral met de bal aan het werk gezet.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Berghuis blinkt uit, blessure Frimpong
De Oranje-international die het meest opviel tijdens een mini-toernooi tussen de reserves was Steven Berghuis. De Ajacied, die een half uur mocht meedoen tegen Qatar, een goal afgekeurd zag worden en de lat raakte, was zeer aanwezig met goals, passes en lobjes, aldus Simons Zwartkruis van Voetbal International.

Frimpong liep bij een partijvorm een enkelblessure op in een duel met Wout Weghorst. De vleugelverdediger van Bayer Leverkusen verging van de pijn en verliet, ondersteund door een fysiotherapeut, het complex van de Qatar University.

Even later keerde Frimpong terug met een ingetapete enkel, maar pijnvrij was hij niet. Het is nog niet bekend hoe groot de schade is. Frimpong wacht nog op zijn Oranje-debuut en mocht bij een 2-0 voorsprong tegen Qatar niet invallen van bondscoach Louis van Gaal.

Babynieuws De Vrij
Ook Stefan de Vrij heeft fysieke klachten. De verdediger van Internazionale deed op de training niet mee aan de partijtjes en oefende apart van de groep met conditietrainer René Wormhoudt. Hij deed aantal loop- en sprintoefeningen.

Buiten het veld is er groter nieuws over De Vrij: zijn vriendin Doina Turcanu is in verwachting, zo maakte ze rond Nederland-Qatar bekend op haar Instagram. 'All together forward', schrijft Turcanu bij de foto.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Doina Turcanu (@doinaturcanu)

Plaats een reactie