Taylor uitgeroepen tot grootste talent van november, Booth speler van de maand

Taylor uitgeroepen tot grootste talent van november, Booth speler van de maand

30-11-2022 19:37 Laatste update: 19:42
84

November was een vrij dramatische maand voor Ajax, maar de Amsterdammers leveren wel de winnaar van de maandelijkse Johan Cruijff Talent van de Maand-bokaal: Kenneth Taylor. De beste speler van de maand is FC Utrecht-middenvelder Taylor Booth

Ajax kwam voor de WK-onderbreking drie keer in actie. Drie keer werd er niet gewonnen. Er werd eerst met 1-2 verloren van PSV, waarna er tegen zowel Vitesse (2-2) als FC Emmen (2-2) gelijk werd gespeeld. 

Taylor liet zich in die duels geregeld zien. De middenvelder, die deel uitmaakt van de WK-selectie van Oranje, was vooral in de laatste wedstrijd tegen Emmen zeer productief. Hij maakte twee doelpunten en gaf een assist op Steven Bergwijn. 

De knappe prestatie leverde hem een uitnodiging op van bondscoach Louis van Gaal. Hij is geen basisspeler op het WK, maar maakte wel al minuten. Dinsdag viel de rechtspoot nog in tegen Qatar (2-0 overwinning). 

Speler van de maand
Taylor Booth hengelde de belangrijkste prijs binnen. De middenvelder van FC Utrecht is uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand november. Booth maakte in de twee duels die de huidige nummer 7 van Nederland afgelopen maand speelde, een zeer sterkte indruk. Hij was goed voor twee doelpunten en zes gecreëerde kansen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie