Van Gaal: 'Als we media moeten geloven worden we weer geen wereldkampioen'

Van Gaal: 'Als we media moeten geloven worden we weer geen wereldkampioen'

02-12-2022 12:57
30

Het Nederlands elftal krijgt na de groepsfase van het WK de nodige kritiek op het spel, maar bondscoach Louis van Gaal is minder negatief. De bondscoach ziet voldoende houvast voor het treffen met de Verenigde Staten in de achtste finales.

"In principe zijn we begonnen met een selectie met heel veel mensen die nog niet fit waren. Misschien wel medisch fit, maar niet wedstrijdfit. Die hebben ook allemaal hun kansen gekregen", vertelt Van Gaal op de persconferentie. "We zijn toch vrij gemakkelijk door deze voorronde heen gelopen."

"Daarin is gebleken dat wij bij balbezit tegenstander en de omschakeling tegenstander heel goed spelen, maar bij balbezit en omschakeling naar balbezit, dat kan beter. Dat zeg ik nu weer", vervolgt Van Gaal. "Ik vond het tegen Qatar al een stuk beter."

Dat de Nederlandse media nogal kritisch zijn over het spel van Oranje, doet Van Gaal weinig. "In 2014 was het idem. Dat was niet anders. De sfeer was negatief. Nu is het weer precies hetzelfde. Dus ja, ik ben er aan gewend. En ik denk dat mijn spelers er ook aan gewend zijn. Wij gaan rustig verder op de weg die we zijn ingeslagen."

Van Gaal liet zich verder onder meer ontvallen dat 'als ik de media moet geloven we ook nu geen wereldkampioen worden'.