Ajax krijgt tikje van Championship-club Blackburn in oefenwedstrijd

Ajax krijgt tikje van Championship-club Blackburn in oefenwedstrijd

03-12-2022 12:56
91

Ajax heeft het trainingskamp in Marbella afgesloten met een nederlaag tegen Blackburn Rovers. De Amsterdammers zagen er twee keer niet goed uit in de defensie en wisten de schade niet meer te repareren: 0-2.

Ajax moest het nog zonder zijn WK-gangers stellen en trad met de nodige jonge spelers aan. Het spel van de ploeg van Alfred Schreuder was aanvankelijk onwennig en Blackburn zorgde voor het eerste gevaar. Daarna liet de Nederlandse kampioen zich ook zien. Zo schoot Brian Brobbey over en was ook Francisco Conceição dreigend. De Amsterdammers verzuimden echter toe te slaan.

In de tweede helft bleven Ahmetcan Kaplan en Brobbey in de kleedkamer achter en daardoor had Ajax het weer moeilijker met de Championship-club. Na een diepe bal lag het helemaal open in de defensie van de Amsterdammers, waarna Maarten Stekelenburg kansloos was op een stift van Tyrhys Dolan. De Engelsen maakten er zelfs nog 0-2 van na geblunder in de opbouw.

Voor Schreuder is het meteen een tegenvaller, hoewel Ajax zeker niet op volle oorlogssterkte aantrad.

Opstelling Ajax: Stekelenburg (70. De Graaff); Rensch (70. Gooijer), Kaplan (46. Aertssen), Bassey (70. Hato), Wijndal (85. Giovanni); Fitz-Jim, Regeer (70. Vos); Conceiçao (85. Kjaer), Hlynsson (70. Misehouy), Rasmussen (70. Martha); Brobbey (46. Lucca).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie