Moddergooien tussen spelers en media in België: 'Het kon dit WK niet erger'

Moddergooien tussen spelers en media in België: 'Het kon dit WK niet erger'

03-12-2022 14:13
25

Het laatste woord over de dramatische WK-uitschakeling van België is nog niet gezegd. Thomas Meunier neemt het op voor de opgestapte bondscoach Roberto Martínez en haalt uit naar de Belgische pers.

"We mogen het werk dat hij heeft gedaan niet vergeten", zegt Meunier bij RTBF over Martínez. "Wij waren de beste generatie ooit met een derde plaats op het WK in Rusland. We waren ook een tijdje de nummer één van de wereld. Ik wil Martinez daarom bedanken voor zijn werk."

Martinez leek de Rode Duivels hoe dan ook niet meer in de hand te hebben op het WK in Qatar. Dat zijn echter allemaal verzinsels, stelt Meunier. "Jullie (de pers, red.) konden dit toernooi niet erger zijn. Het was kinderachtig. Het is soms surrealistisch in België, en dat is nog zacht uitgedrukt. Wij zijn nog altijd een groep, sportief en op andere vlakken."

Meunier, in clubverband actief voor Borussia Dortmund, en de andere spelers van België wisten al een tijdje dat Martínez zou opstappen. De bondscoach had zijn selectie al enkele dagen voor de beslissende groepswedstrijd tegen Kroatië (0-0) op de hoogte gebracht.