Van Gaal countert na Simons-debuut: 'Nou en? Heeft hij bij PSV geen spanning?'

Van Gaal countert na Simons-debuut: 'Nou en? Heeft hij bij PSV geen spanning?'

03-12-2022 18:48
73

Louis van Gaal is zeer kritisch op de manier waarop het Nederlands elftal in balbezit speelde tegen de Verenigde Staten. De bondscoach licht toe waarom hij Xavi Simons uitgerekend in de knock-outfase liet debuteren.

"In balbezit hebben we het niet goed uitgevoerd, zeker in de eerste helft niet", zijn de eerste woorden van Van Gaal in gesprek met de NOS. "De twee doelpunten waren beauty's. In de tweede helft zijn we in balbezit beter gaan spelen", aldus de bondscoach, die de spelopvatting bij balbezit tegenstander 'top' vond. "We kunnen alleen nog veel beter. Ik weet, dat we nog veel beter kunnen."

Van Gaal haalde Cody Gakpo vlak voor tijd naar de kant. "Ik wisselde hem, om hem te sparen", licht hij toe. "Hetzelfde geldt voor Memphis. Als je drie goals maakt kan dat." Simons werd in de slotfase ingebracht voor Memphis. Van Gaal wordt voorgelegd dat de spelmaker mogelijk meer spanning ervaarde om in de achtste finale te debuteren, dan in de groepsfase. "Nou en? Heeft hij bij PSV geen spanning?", countert Van Gaal, die wel degelijk van een 'ander soort moment' spreekt.

"Maar het is dezelfde druk. Het is niet dat de druk op hem er in de groepsfase niet zou zijn. Ik wilde Memphis sparen en ik had Weghorst weer kunnen brengen. Maar ik denk: Xavi kan er als tweede spits in, want hij maakt altijd contact met het middenveld. Daar ontbrak het in de eerste helft nog wel eens aan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie