Bondscoach niet gediend van Ronaldo-houding: 'Helemaal niet leuk wat ik zag'

Bondscoach niet gediend van Ronaldo-houding: 'Helemaal niet leuk wat ik zag'

05-12-2022 16:27
76

Cristiano Ronaldo heeft voor opschudding gezorgd binnen de Portugese nationale ploeg. Bondscoach Fernando Santos is niet te spreken over het gedrag van de 37-jarige vedette na diens wissel tegen Zuid-Korea (2-1).

Waar onder andere Bruno Fernandes en João Félix op de bank bleven, werd Ronaldo niet gespaard en begon hij wel aan het duel met de Zuid-Koreanen. Ronaldo werd 25 minuten voor tijd gewisseld voor André Silva. "Je hebt zo’n fucking haast om me naar de kant te halen, fuck", zou de vedette volgens Portugese media geroepen hebben. Op het persmoment in aanloop naar de achtste finale tegen Zwitserland komt Santos terug op het moment.

De bondscoach is niet blij met de houding van Ronaldo. "Ik hoorde niets op het veld, ik zag hem alleen ruzie maken met de Koreaanse speler. Toen heb ik het op TV gezien en vond ik het helemaal niet leuk wat ik zag", zegt hij. "Problemen moeten intern worden opgelost. Nu heeft iedereen de focus op de wedstrijd van morgen."

Santos wordt op de persconferentie ook gevraagd naar de mogelijk aanstaande transfer van Ronaldo naar Al-Nassr. "Het zou in de krant hebben gestaan, ik weet er niets van. Het is zijn keuze. Hij is gefocust op het WK en het helpen van het team, dat is waar het om gaat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie