Dumfries voelt last van schouders vallen: 'Ik kan het iedereen aanbevelen'

Dumfries voelt last van schouders vallen: 'Ik kan het iedereen aanbevelen'

06-12-2022 11:32
17

Denzel Dumfries beleefde tegen de Verenigde Staten, ondanks een goal en twee assists, niet de mooiste voetbalavond uit zijn loopbaan. De rechtervleugelverdediger benadrukt dat het Nederlands elftal maar met één missie in Qatar is.

Dumfries, die na het duel met Amerika openhartig over zijn mentale strijd sprak, erkent dat er na de achtste finale een last van zijn schouders is gevallen. Maar: "Mijn mooiste avond met nog komen", zegt hij tegen de NOS. "Misschien komt het omdat we één doel hebben. En dat is groter dan de achtste finales." Dumfries maakt zich op voor de confrontatie met Argentinië, maar wil niets weten van een one man army, bestaande uit Lionel Messi. "Een wedstrijd wordt niet gewonnen door één speler."

"Wij hebben ook een missie: de harten van Nederland vervullen. Dat is het enige waar wij hiervoor zijn", vervolgt Dumfries, die blij is met zijn aandeel tegen de Verenigde Staten. "Je wil belangrijk zijn voor de ploeg. Fijn dat je dat kan zijn, er zat wel druk op. Je denkt al een jaar over het WK", aldus de wingback, die met een sportpsycholoog sprak. "Iedereen kampt wel eens met een periode waarin het zwaar is. Ik kan het iedereen aanbevelen, op zoek te gaan naar iemand waarop je kunt terugvallen."