Van der Sar beoordeelt Noppert: 'Op het WK als doelman van Heerenveen'

Van der Sar beoordeelt Noppert: 'Op het WK als doelman van Heerenveen'

08-12-2022 09:30
20

Edwin van der Sar is lovend over Andries Noppert. De doelman van sc Heerenveen werd kort voor de eerste groepswedstrijd tegen Senegal gebombardeerd tot eerste keus onder de Oranje-lat en kan rekenen op complimenten van de Ajax-directeur.

Van der Sar vertolkte 24 jaar geleden een hoofdrol in de kwartfinale van het WK in Frankrijk door Ariel Ortega een rode kaart aan te smeren. Zou hij dat Noppert ook adviseren? "Andries moet gewoon doen wat-ie tot nu toe doet en dat is een goed WK keepen", stelt de oud-international in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Van der Sar weet wat Noppert voelt: zelf kreeg hij in de jaren 90 bij Ajax ook het vertrouwen van Louis van Gaal en keeperstrainer Frank Hoek. "Dan nog vind ik het het knap hoe Noppert als doelman van Heerenveen stappen maakt en zich zo goed staande houdt op zijn eerste WK."

Van der Sar ziet drie pluspunten Oranje
De kwartfinale van Oranje tegen Argentinië ziet Van der Sar met vertrouwen tegemoet. "Memphis Depay begint weer topfit te worden. We hebben een paar goede reserves achter de hand en ik zie dat er een mooi collectief staat, met jongens die ook buiten het veld veel met elkaar optrekken en veel over hebben voor het grotere doel. Ik hoop dat zij daar in slagen."