'Heel jammer dat ik er niet bij zit, het EK 2024 zit echt in mijn hoofd'

9 december 2022 om 08:25

Armando Obispo en Joey Veerman kijken vol trots naar de prestaties van Cody Gakpo op het WK. Het PSV-tweetal hoopt in de toekomst ook een eindtoernooi met het Nederlands elftal mee te maken.

Veerman krijgt van Omroep Brabant de vraag wie hij denkt dat de kwartfinale wint. "Het hangt ervan af of Messi er zin in heeft", antwoordt de middenvelder. "Maar ik hoop dat Cody Gakpo gaat knallen. Tot nu toe schiet hij er alles in. Met links of rechts maakt hem niks uit." Obispo onderhoudt duizenden kilometers verderop goed contact met Gakpo. "Iedere wedstrijd appen we even met elkaar. We wensen hem dan succes en vragen hoe het gaat."

"Ik vind het ook heel jammer dat ik er niet bij zit", stelt Veerman, die in september nog wel tot de voorselectie van Oranje behoorde. "Het EK 2024 zit nu wel in mijn hoofd. Daar wil ik heel graag bij zijn. Maar je weet nooit hoe bepaalde keuzes uitpakken en wat Ronald Koeman (opvolger Van Gaal, red.) van mij verwacht. Misschien moet ik nog meer goals maken en assists geven."