De Ligt weggeblazen: 'Het is ongelooflijk hoe goed hij al is op deze leeftijd'

9 december 2022 om 11:14

Matthijs de Ligt heeft nog geen moment spijt gehad van zijn overstap naar Bayern München. De verdediger, die voor bijna 70 miljoen euro overkwam van Juventus, is gelukkig bij de Duitse recordkampioen.

"Het gaat heel goed", zegt De Ligt in de podcast Bayern-Insider van BILD. Na een langzame start is de oud-Ajacied zeker van een basisplaats. "Ik denk dat ik me ontwikkel bij Bayern München. Ik ben erg gelukkig en we spelen goed. Alles gaat volgens plan."

Eén van de spelers die hem het meest opvalt in München, is Jamal Musiala. "Ik had al voor zijn doorbraak over hem gehoord en hoe goed hij is", zegt De Ligt over de negentienjarige spelmaker. "Maar het is ongelooflijk hoe goed hij al is op deze leeftijd. We zijn blij dat hij voor ons speelt."

Na het WK met het Nederlands elftal keert De Ligt terug naar Bayern München, dat in de achtste finales van de Champions League tegenover Paris Saint-Germain staat. "Op dit moment denk ik daar niet aan. Ik wil me concentreren op het WK. Daarna ga ik terug naar Bayern en erover nadenken."