'Uitspraken Van Gaal werkten als dynamiet, ik wilde Oranje de mond snoeren'

'Uitspraken Van Gaal werkten als dynamiet, ik wilde Oranje de mond snoeren'

10-12-2022 12:25
156

Emiliano Martínez benadrukt nogmaals dat Louis van Gaal voor extra motivatie zorgde bij Argentinië in aanloop naar de clash met Oranje in de kwartfinale van het WK. De doelman van La Albiceleste sloeg de uitspraken van de Nederlandse bondscoach zelfs op zijn telefoon op.

"Ze riepen veel onzin voor de wedstrijd. Ik heb geleerd dat je in het voetbal moet spreken op het veld", vertelt Martínez, die eerder al stelde dat Van Gaal zijn mond moet houden, in gesprek met beIN Sports. "Ik haalde veel energie uit hun uitspraken voor de wedstrijd. Daar werd ik sterker van en dat heb ik ze ook verteld. Ik maakte een screenshot van de uitspraken op m'n telefoon. Ik liet het zien aan Martin Tocalli (keeperstrainer, red.) en aan mijn psycholoog. Ik zei dat het werkte als dynamiet. Ik wilde ze de mond snoeren."

Martínez stookte ook het vuurtje op bij Lionel Messi. Hij liet de Argentijnse ster zien dat Van Gaal sprak over een mogelijk 'plusje' voor Oranje in een penaltyserie. Dat Andries Noppert zei dat hij ook van Messi 'een penalty kan stoppen', werd gebruikt. "Ze hebben hem geprikkeld", stelt de sluitpost. "Hun keeper zei dat hij een penalty zou pakken. Ik zei tegen Messi dat ze hem aan het ophitsen waren. Hij zei me: Morgen maak ik er twee. En dat heeft hij gedaan. Hij levert altijd."

Op beelden is te zien dat Martínez zijn gram haalt. "I fucked you twice", riep hij naar de Oranje-selectie, verwijzend naar de gemiste strafschoppen van Virgil van Dijk en Steven Berghuis.