'Die goal van Weghorst was het beste moment van dit WK, zó ingenieus bedacht'

11 december om 21:50
Laatste update: 11 december om 21:52

Kenneth Perez vindt dat de tweede goal van Wout Weghorst tegen Argentinië, het beste moment van Oranje was op dit WK. De analist was zelf in zijn thuisland Denemarken, maar ook daar werd er vol enthousiasme gereageerd op het doelpunt.

"Die tweede goal van Weghorst was hét moment van dit WK", vertelt Perez bij WK-Praat op ESPN. "Ik was in Denemarken en zelfs daar veerde iedereen op, ook omdat het zo ingenieus bedacht was. Bij Wolfsburg en Besiktas heeft hij het ook wel eens zo gedaan, maar het gaat om het moment. Als je dat bij de allerlaatste bal van de wedstrijd durft te doen, want stel je voor dat het uiteindelijk fout was gegaan. Dan hoor je overal geluiden hoe je zoiets doms kunt bedenken."

Bruggink denkt ook dat het knap is hoe Teun Koopmeiners bleef vasthouden aan het plan rond de vrije trap. "Het kan niet anders dan dat Cody Gakpo honderd keer tegen hem heeft gezegd, dat hij hem in de kruising gaat schieten. En dat Koopmeiners dan zegt: nee we nemen hem op de afgesproken manier. Dat vind ik erg knap. Het kan wel uit Weghorst zijn koker komen, maar dan kan de rest nog steeds denken: de groeten."

Weghorst scoorde de twee cruciale doelpunten voor Oranje in het duel met Argentinië, maar de afloop van het verhaal is bekend. De spits speelt op dit moment op huurbasis voor Besiktas. De Turkse club heeft in het huurcontract een aankoopoptie op laten nemen.