'Bayern wil Neuer-gemis opvangen: WK-sensatie en Navas op de lijst'

12 december om 11:02

Bayern München bekijkt de mogelijkheid om Paris Saint-Germain-sluitpost Keylor Navas naar Beieren te halen. Der Rekordmeister is met spoed op zoek naar een doelman, na het blessurenieuws van Manuel Neuer.

Neuer heeft zijn been gebroken tijdens een skivakantie en kan dit seizoen niet meer in actie komen. Alexander Nübel, die bij Bayern onder contract staat, maar op huurbasis uitkomt voor AS Monaco, geldt als eerste vervanger voor de 36-jarige Neuer. Toch lijkt een eerdere terugkeer 'ondenkbaar', schetst Kicker. Nübel zou overhoop liggen met keeperstrainer Toni Tapalovic. Er zou sprake zijn van slecht onderling contact. Sinds Nübel bij Monaco actief is, hebben ze elkaar naar verluidt nooit meer gesproken.

Daarbij had Bayern Nübel, die in de zomer van 2021 voor twee jaar werd verhuurd, afgelopen zomer terug kunnen halen. Een winterse rentree zou gepaard moeten gaan met financiële compensatie. Om die reden bekijkt Der Rekordmeister volgens het Duitse medium de optie om Navas bij PSG op te halen. Het is onduidelijk of het om koop of huur gaat. Ook Dinamo Zagreb-keeper Dominik Livakovic, die een uitstekend WK keept bij Kroatië, staat op de lijst bij Bayern.