Neymar spreekt media tegen en deelt emotionele gesprekken met ploeggenoten

Neymar spreekt media tegen en deelt emotionele gesprekken met ploeggenoten

12-12-2022 12:17
6

Neymar heeft via Instagram emotionele conversaties met ploeggenoten bij de Braziliaanse nationale ploeg gedeeld. De dertigjarige spelmaker wil daarmee benadrukken dat Seleção in Qatar een eenheid was.

Brazilië werd in de kwartfinales na strafschoppen uitgeschakeld door Kroatië. Neymar stond als vijfde nemer op de lijst, maar hoefde door missers van Rodrygo en Marquinhos niet meer aan te leggen van elf meter. In Braziliaanse media werd gespeculeerd over frictie binnen de spelersgroep. Met bewijsmateriaal spreekt Neymar dat tegen.

'De beslissing deze persoonlijke chats openbaar te maken (zonder hun toestemming) is genomen om te laten zien hoezeer we het wilden en hoe groot de eenheid was', verklaart Neymar. Onder meer Marquinhos ontving een bericht van zijn Paris Saint-Germain-ploeggenoot. 'We moeten sterk zijn, onze tijd nemen en zien wat het voetbal ons nog gaat brengen.'

Ook Rodrygo en Thiago Silva kunnen rekenen op steun van Neymar. 'Ik ben hier om te zeggen dat je een ster bent. Het is een eer om deel uit te maken van je carrière, van je te horen dat ik je idool ben en te zien dat je een van sterren van het Braziliaanse voetbal gaat worden', stuurt de vedette naar eerstgenoemde.