'Brazilië wil slag slaan met coach van wereldniveau en komt uit bij Real Madrid'

12 december om 12:34
Laatste update: 12 december om 12:36

Brazilië is druk bezig met het aanstellen van een nieuwe bondscoach na het ontslag van Tite. De Braziliaanse bond wil een bekende naam voor de groep zetten en hoopt Carlo Ancelotti te overtuigen.

De succesvolle Italiaanse trainer is momenteel actief bij Real Madrid en werd in oktober ook al gepolst door Brazilië. Destijds zei hij open te staan, maar wel pas na het huidige seizoen en alleen als de positie vacant is.

Nu heeft de Braziliaanse bond Ancelotti opnieuw benaderd, meldt het Braziliaanse UOL. Ancelotti heeft bij Real Madrid een contract dat loopt tot 2024. Er zal dus onderhandeld moeten worden met de Madrilenen.

Daarnaast moet Brazilië op zoek naar een interim-trainer voor de duels in maart en april. Brazilië heeft naar verluidt ook contact gezocht met Pep Guardiola, die onlangs zijn contract bij Manchester City verlengde. De Spaanse oefenmeester sloeg het aanbod af.

In augustus zei Ancelotti nog dat hij zijn loopbaan als trainer bij Real Madrid afsluit. "Ik beëindig mijn carrière hier bij Real." Er is dus werk aan de winkel voor Brazilië om de ervaren Italiaan anders te doen beslissen.